Igår eftermiddag kom dom äntligen !!! Våra NIF nummer alltså dom nummer vi behöver för att bland annat kunna köpa vårt hus eller för att kunna teckna några typer av abonnemang eller skapa bankkonton och liknande i Portugal . Och inte nog med det så var advokaten även färdig med all granskning av vår fastighet och allt såg bra ut. Så även vårt köpekontrakt bifogades

Det är en enorm lättnad och ett stort steg i rätt riktning. Så smidigt att ha en advokat på plats som sköter allt det här åt oss med allt vi behöver. Annars hade vi själva behövt flyga ner och åka till skattekontoret och ansökt om allt det här.

Idag stod rensning av garderober på schemat ! Det var äntligen dags! Vad ska vi spara ? Vad ska skänkas ? Och vad ska med till Portugal ?

Vi kom en bra bit men nu är det fullt i bilen och kvällsnöjet för familjen kommer därför att bestå i att hitta närmaste återvinning för kläder och sen tror jag vi avslutar det hela med restaurangbesök.

Vädret har varit toppen idag och det mesta av vår utgallring av kläder skedde därför utomhus och sommarkläderna fick sig en välbehövlig vädring.

Nu väntar vi spänt på vårt inflyttningsdatum som advokaten trodde skulle komma inom kort. Vi läser och forskar mycket om det området vi valt att köpa hus i men även generellt om landet. Det känns mer och mer som vi verkligen valt ett område som passar oss som familj bra. Inte mitt i allt men ändå nära till allt.

Ca 40 minuter till flygplatsen och 30 minuter till centrala Lissabon. Fem minuter till en massa mataffärer och vandringsleder och hav inom gåavstånd.

Nu har vi sträckt ut oss och värmt tårna några minuter så nu ska bilen lastas och kläder återvinnas.