+4

Nu har vi äntligen inlett vår semester så skönt och så efterlängtad. ? Tiden går så fort, vi kan inte förstå att vi har varit här en månad snart. Vädret är skiftande, precis som vi vill ha det. Det är inte super varmt hela tiden utan det går lite upp och ner med både vind, sol och regn.

Dock förstår man varför alla våra frukter i trädgården frodas som de gör. Det är verkligen frukt på alla träd. Vissa är inte mogna än men en del är redan övermogna och en del är alldeles strax klara.

Våra gula plommon är på sluttampen, dom ramlar av hela tiden och vi hinner verkligen inte äta alla, vi ger självklart bort så mycket vi kan men till och med grannarna tröttnar på plommon ?

Så jag tog tag i saken i veckan och gav mig för första gången på att koka marmelad. Och hör och häpna den gick att äta ? Nu är ju problemet att det bara är Fredrik som äter marmelad i vår familj så jag får ta och skicka hem lite burkar till Sverige tror jag ? men ett riktigt roligt sätt att använda sin frukt som är på väg att mogna över, stolt över att man fick till något som liknar en marmelad på första försöket. Men den häftigaste känslan av dom alla var ändå att man  gick ut och hämtade alla frukter som man behövde i sin egen trädgård ?

Även citronerna ramlar av stup i kvarten eftersom det produceras nya på det där fantastiska trädet hela tiden, så även där testade jag att göra något nytt med vår fallfrukt. Det blev hemgjord citronsaft som faktiskt hela familjen har nytta av under varma dagar. Vi dricker ju mycket vatten när det är som varmast men man tröttnar på vatten och då kan man tillsätta lite av vår egna saft så löser sig det problemet ?

Våra fina grannar var iväg ett par dagar på semester och kom igår hem med fantastiska inhemska produkter, riktigt snällt och vi ser verkligen fram emot att få testa både vinet och den fantastiskt doftande osten.? Jag menar det ser ju gott ut bara man tittar på det, luktar man sen på osten …?

Meen nu åker vi faktiskt på semester, vi lämnar saftningar och insyltningar och fallfrukt hemma ett tag och tänkte checka in på detta fantastiska ställe. Vi ska hinna med lite golf och bad och framförallt slappna av lite tillsammans ❤

(Bilderna är lånade från google men här ska vi bo)

 

Idag har vi fart runt efter dom sista inköpen inför semestern, det var saknade golfklubbor och framför allt för mammans del som aldrig spelat golf ? så gavs ju ett gyllene tillfälle att inhandla några passande outfits ?

Den här semester-liraren är redan klar för avfärd med hatt och allt. ?

Dock har vi fått lite oväntade gäster som vi tycker det är lite synd att lämna, det här är en av våra oinbjudna gäster som tillsammans med sina tre syskon ibland bosätter sig på vår tomt. Otroligt söta men otroligt rädda. Och väldigt fina.

Ha det gott alla läsare, kramar från semesterfirarna ❤

 

+4