Nu när allt börjar lugna sig lite med alla möten och bokningar som vi har haft så hittar vi äntligen tiden till att njuta av vårt hus.

Man börjar få rutiner precis som i Sverige. Vi äter ljuvligt god mat som vi både lagar på vår nya spis eller som Fredrik lägger på grillen. Kvaliteten på maten är fantastisk. Alla grönsaker smakar ljuvligt och kostar nästan ingenting. Det är ordning och reda i butikerna och allt känns väldigt fräscht och välskött. Manuella kött och fiskdiskar är ett måste i alla affärer och alla produkter som displayas är fräscha och det finns alltid personal som assisterar och ser till att man får det man vill ha.

Än så länge har jag inte vågat mig på att beställa kött i den manuella disken ? men det kommer. Jag känner att det kan vara bra att veta lite mera portugisiska ord innan man ger sig på det. I och för sig skulle dom säkerligen hjälpa den vilsna turisten att få med sig en köttbit hem. Men när jag häromdagen tyckte att jag hade hittat en väldigt fin och stor bit fläskfilé så kan man tacka Google translate lite extra mycket, för det var konstigt nog ben i fläskfilén ? …. det var alltså inte alls det jag trodde utan det var kanin ?

idag var dagen då jag testade att köra bil i Portugal för första gången. Själva körandet var jag inte speciellt nervös över, utan mera för koppling och att växla manuellt ? jag kör ju sen många år tillbaka automat. Men det gick kalas inga högljudda motorrusningar eller stopp och jag tror faktiskt att Fredrik kanske bara bet av någon enstaka nagel ?

Nu sitter vi och väntar på leverans av vår nya tvättmaskin ? ska tilläggas att vi beställde den i lördags och dom levererar och installerar idag kostnadsfritt ? bra service tycker jag !

efter det har vi ett fullt fungerande hus med allt man behöver.

Vilken resa det har varit, men så roligt vi haft under tiden❤️

Att man sen får göra denna resa tillsammans med dom två absolut bästa människorna som finns är magiskt ❤️ jag älskar er till månen och tillbaka ❤️