Idag har solen behagat visa sig exceptionellt mycket ☀️ men … återigen blåst blåst och så tar vi lite blåst på det! Jag hade tvättdag igår och vi är i full gång med att rensa ur våra garderober för att se vad vi kan ta med oss till Portugal och som sedan får stanna kvar där. Känns som att mina kära klänningar som förpassas till garderoben större delen av året i Sverige kanske äntligen kan få göra entré och komma till rätta ?

Så igår var det premiär för att hänga tvätt ute ansåg jag! Vilket har resulterat i att jag spenderat stor del av dagen med att jaga tvätt över halva trädgården eftersom blåsten bestämde sig för att göra come back ( och ja, jag hade klädnypor, det hjälpte föga !)

Men tvätten luktar gott i alla fall.

Bakning har även stått på schemat idag, junior ska ha något event på sin skola i morgon och alla föräldrar ska baka en varsin kaka. Tanken var ju som sagt en kaka! Men när den första var klar och både Fredrik och Lukas såg ut som om dom blev snuvade på konfekten eftersom dom inte fick smaka, så bakade frun en till ?

Idag var också en stor dag då säljarna skulle skriva under kontraktet för att göra klart vårt husköp. Så vi har väntat med spänning på att höra från vår advokat under dagen för att höra så allt gått bra. Och nu kom det äntligen! ? underskrivet och klart nu är det bara vi kvar.

Det känns så skönt att vi snart är i hamn. Det har varit ett par nervösa veckor med mycket nytt att lära sig och ta beslut om. Men det känns så rätt! Vårt eget hus!

Frågan har dykt upp vad vi ska göra med huset då vi inte är på plats? Svaret är enkelt ! Ingenting! Det ska inte hyras ut. Varken jag eller Fredrik vill ha en massa folk i huset då vi inte är där. Och jag kanske är petig men jag vill gärna ha våra saker för oss själva. Det här är tänkt som vårt andra hem, inte ett pensionat eller semesterbostad. Vi kommer vara så mycket vi bara kan i huset och kommer garanterat längta tillbaka då vi inte har möjlighet att vara där. Vi vill ha möjligheten att åka precis när vi vill, vilket begränsas kraftigt om det bor en massa andra människor i huset då vi inte är där. Vi tar även en stor investering i att köpa alla möbler och liknande och känner nog att vi helst själva spiller den första fläcken i vår nya soffa ?

Nu tänker vi dra igång grillen och låtsats att det är varmt och njuta av solskenet