0

Idag börjar Lukas äntligen må som vanligt igen. Fortfarande lite trött, men glad på alla andra sätt. Dock något rastlös vilket är fullt förståeligt efter en vecka hemma snart.

Så idag gjorde vi en lättare utflykt. Vi har klurat en del på lakan och täcken och liknande till huset. Ska vi ta med det? Eller köpa där? Jag hittade en rolig grej på nätet för ett par dagar sen och då började en plan ta form! Vakuumpåsar! Sagt och gjort jag beställde några och tänkte att det nog kanske ändå inte fungerar att göra ett fluffigt täcke helt platt och på det sättet kunna få plats med mer än ett täcke i resväskan.

Men så idag hamnade vi i en affär som säljer bland annat täcken och dom hade kalas pris på just täcken så valet att inte köpa dom försvann liksom. Tur för mig att Lukas var med och höll koll på matematiken. För inte nog med att täcken åkte med hem så blev det en del andra ”bra att ha grejer” också. Jag tappade både räkningen på hur många täcken vi skulle ha, mått på alla sängar och ja det blev lite rörigt så att säga. Lukas tog det helt chill och hittade en trädgårdsmöbel att hänga i samtidigt som han betraktade sin något vilsna mor med förstående ögon ?

Lukas var nöjd att vi äntligen var färdiga och såg med spänning fram emot sin efterlängtade glass. Så vi svängde in på Ica och plockade upp det vi såg på vägen och som vi var sugna på.

Inte förens killen i kassan log snällt och frågade om vi skulle ha fest, så insåg jag att vi tagit oss igenom hela matbutiken och lyckats med konststycket att inte få med oss en enda nyttig produkt på vägen ?

Lukas skakade mest på huvudet och log mot sin mamma och poängterade att det faktiskt såg ut som om vi skulle ha just fest ?

Väl hemma och med med min ständiga vapendragare vid min sida kände jag mig modig nog för att se om min briljanta plan med vakuumpåsarna skulle fungera, eller om vi ”bara” precis köpt tre nya täcken till våra sängar hemma.

Men alltså kolla! Helt perfekt. Nu får alla tre plats och vi slipper leta efter sånt direkt när vi kommer ner. Så även om inte sängleveransen hunnit komma så har vi åtminstone täcken.

0