Hejsan på er alla fina läsare

Först och främst vill vi tacka alla som hört av sig ang bloggen och att den numera har gjort comeback 😂 eller lite comeback i alla fall.

Vi befinner oss fortfarande i Lockdown så på den fronten har inte mycket ändrats, men 🙌 äntligen börjar vår statistik att se mera rimlig ut med antalet nya smittade. Dock är vi långt ifrån hemma och sjukvården kämpar verkligen med antal smittade på IVA (som iofs också har minskat ), med vaccinationer och annat som denna pandemi för med sig. Vi väntar i dagarna på att vi ska få veta kommande direktiv eftersom denna period av lockdown går ut den första mars.

Junior kör på med hemskola vilket jag tycker fungerar bra men det gäller verkligen att vi som föräldrar är med och stöttar så att man både håller motivationen uppe och ser till att alla uppgifter blir klara. Det är nog ganska lätt att slappna av lite på ett annat sätt när man sitter bakom en datorskärm och jobbar med sina uppgifter än att sitta på övervakade lektioner på skolan. Men vi ska inte klaga ( Det gör Junior tillräckligt vissa dagar 🤣 ) Nej skämt åsido det gör han inte, men något morgon humör har killen inte begåvats med under skoldagarna , tur att han är en solstråle resten av dygnet 😁💕

Disa vill gärna vara med på bild så vi slänger in henne här 🤣

Vi fortsätter att hänga i huset och sysselsätter oss så gott vi kan, vilket i denna familjen inte någonsin är särskilt svårt 👍. En massa saker som man inte har orkat ta tag i innan har äntligen blivit gjorda och även sådant man inte tänkt på förut har helt plötsligt blivit självklart.

Som till exempel så har jag tyckt att det saknats någon typ av mysbelysning i vårt vardagsrum, men alla lampor jag har hittat har gjort att man i stället för att uppleva en myskänsla, så har det snarare känts som om man sitter i ett förhörsrum och väntar på att bli utfrågad 😂 alltså inte en mysig känsla !

Men så kom jag på exakt vad det var jag ville ha… en lysande jordglob, inte en sådan ny plastig, skrikande sak utan en äldre variant . iden var strålande men…. vart sjutton får man tag i en ?

jo man ber svärfar i Sverige att leta rätt på en fin, vilket han gjorde och tada nu är den här och det blev perfekt !!! 😁

För tillfället ägnar vi stor del av ledig tid till att göra våra egna tavlor till huset då jag aldrig hittar några tavlor jag blir nöjd med någon längre tid, därav köper jag inga.

Just nu är det matsalen som äntligen håller på att få sina perfekta tavlor ( eller vad man nu vill kalla det ). Snart klara, två kvar att göra sen är väggen komplett.

Något annat kul vi testat och faktiskt lyckas jäkligt bra med är att göra egna ljus 😁 inte bara ljus utan egna doftljus till och med 🤣 Experten på det i familjen är helt klart Fredrik, han har stenkoll på parafin, sinkholes och ljustemperaturer nu mera, vem kunde ana att man behövde läsa på så mycket för att göra egna ljus 😂

Vi testar också på att smaksätta våra oljor med diverse kul saker vi hittar i trädgården, förvånansvärt goda blir dom flesta, rosmarin och vitlök behöver man inte ha en magisterexamen för att förstå att det blir gott men det är inte det som är grejen utan det är att man går helt sonika ut i trädgården och plockar det men vill ha … det är magi ! Jag vet en person i Sverige som helt klart ska få vara försökskanin på alla mina påhittade oljesmaker 😂 någon som känner sig träffad ?

Fredrik flög med drönaren häromdagen, såå grönt och fint allt är nu, en helt magisk tid, alla våra fruktträd knoppar och blommar och det luktar ljuvligt från persikoträden.

Nu lockar solen med sin värme och kaffemaskinen står redo så 🤷‍♀️ det säger inte jag nej till

Ha det fint!