Insåg precis att vi inte publicerade så många bilder från vårt julfirande ? vi slog ju till och med på stort i år och köpte oss en ståtlig gran och diverse pynt. Jag är ju inte överförtjust i julpyntning, och lägger hellre krutet på julmaten än på porslinstomtar och julgardiner ? men när vi kom ner så var det sådan enorm julstämning som mötte oss vart vi en gick, alla affärer var julskyltade till max, och alla gator och torg fullkomligt skrek jul med diverse tomtar och granar precis överallt.

Så vi föll för hela grejen och köpte oss en gran och massa pynt ? hela bilen fullkomligt svämmade över av säsongsbetingad prylar ( Dock uteblev porslinstomtar och julgardiner )

När ljusslingan kom upp blev jag dock förskräckt ? jag har fobi för blinkande saker och insåg ganska snabbt att om den skulle blinka som den gör på filmen så skulle familjen Östergren INTE ha någon ljusslinga i år ?

Vi hade ju även denna gång skickat ner lite av våra saker från Sverige och passade då på att skicka med en Svensk julskinka och lite prinskorv ? Junior är oftast måttligt intresserad av vad vi packar i alla våra kartonger , och hade därför ingen aning om att vi skickat ner prinskorv (Som är hans stora favorit på julbordet). Jag önskar att jag hade fotat honom när han tog den första prinskorven med skeptisk min och sa ” mamma, vad konstigt den här korven smakar precis som svensk prinskorv, den ser till och med likadan ut ?” , ja junior det är Svensk prinskorv ? som har färdats genom hela Europa ?

Resterande favoriter på julbordet gjorde vi dock själva med fantastiska råvaror. Jag provade även på att göra egen rödbetssallad för första gången, då det är en av mina favoriter på julbordet ? Jag trodde ju i mitt stilla sinne att man gjorde rödbetssallad på färska rödbetor som man sen kokade själv, det visste jag att jag hade sett i affären, men alla recept jag lyckades hitta så användes det inlagda rödbetor på burk ? det hade jag dock inte sett till , men tack vare Fredriks flinka fingrar och en bra app så lokaliserade vi även rödbetor på burk ? och vips så hade man producerat sin första rödbetssallad ever ❤

Lite hemgjorda revbenspjäll och vår variant av jansson producerades också och så klart vår Svenska importerade julskinka ? tillsammans med köttbullarna så var julbordet komplett ?

 

Det är fortfarande lite klurigt att få tag i ”rätt” grädde,? till gratänger och liknande, eftersom det inte är nåt som äts så frekvent i Portugal ? så man kan inte direkt fråga någon vilken som är den ”rätta” grädden ? utan vi provar oss fortfarande fram och vi lyckades ju nästan få janssonen krämig denna gång ? Tips mottages gärna på vad den ”rätta” grädden för gratänger och dylikt heter ?

Något sent inlägg blev det här, men julen varar väl ända fram till påsk ? ? Blev också mycket mat igen ? men jag gillar allt som har med mat att göra, både att laga den och äta den ? så jag bjuder på det ?