Precis som rubriken lyder, vi firar kanske inte en traditionell svensk midsommar, men varför ska vi göra det ? ? rapporterna jag fått från Sverige angående vädret har varit traditonella ? vi har inhandlat en del tradionellt ”midsommriga” maträtter på ett svenskt stort varuhus

Vädret här är toppen ! Skuggan är att föredra när det är som varmast , men det är helt fantastiskt. Jag har i tidigare inlägg hyllat det portugisiska folket … och det kommer att fortsätta ❤️ all värme vi möts av och förståelse, det är enastående! Det är inte en självklarhet att komma till en annat land och förvänta sig att bara för att man kan engelska så ska alla förstå vad man menar eller vill! Vi möts av så mycket engagemang hela tiden! Om en portugis beter sig illa när en annan portugis är i närheten så vill jag inte vara den som hamnade emellan. Det är noll tolerans på dåligt beteende här.

Att man som utlänning kan komma hit och dumdristigt nog glömt att fixa naglarna och mäklar assistenten snappar upp det från en konversation, denna assisten letar sedan upp en nagelsalong, tar en bild och frågar om hon ska boka en tid åt mig ? what ? Tar till och med reda på kostnaden ❤️ till och med saker som anses banala hjälper man gladeligen till med för att vi ska känna oss välkomna

Idag var vi på shopping runda Fredrik, Lukas och jag. Vi hittade en butik med namnet shop china. Tydligt i min värld att man troligtvis skulle kunna hitta precis allt man behöver där! Och jisses … det fanns allt ! Underbart verkligen där lär jag handla flera gånger ?

Nu kände vi att vi vill tacka för all hjälp vi fått och har bjudit in våra nya vänner på middag dom ser gärna att vi serverar något typiskt svenskt. Men helst inte surströmming för det har dom sett youtube klipp om ? ( äter ens någon det längre ?)

Så nu en fråga ! Vad är typiskt svenskt kommentera gärna så jag vet vad vi ska laga

Trevlig midsommar på er