+4

Ett av dom rummen som vi jobbat mycket med är det rummet som vi använder som matrum. Paret som bodde innan oss använde det mera som allrum, det var tv rum och matrum och kontor i ett ? Det var väldigt mycket saker i just det rummet när vi var på visningen så man hade svårt att se storleken på det men även svårt att tänka ut vad vi skulle använda rummet till.

Men när rummet var tomt och vi fick se det igen så var det glasklart vad vi skulle göra med det. Rummet är otroligt ljust på grund av alla ljusinsläpp, en annan härlig fördel med rummet är att på kortsidan så kan man öppna upp dörren så det känns som om man sitter utomhus.

Den enda nackdelen med rummet är att det ekar väldigt mycket, så det är en grej som vi håller på och jobbar med. Att få ner ljudnivån utan att göra rummet, rörigt och överbelamrat med saker. Det vi hit tills gjort med rummet har verkligen gett resultat. Vi började även i det här rummet med att måla om det oranga taket. Bara det gjorde rummet till något helt annat. Sen hade vi bestämt oss för mörka matsalsmöbler. Vi började med ett bord, men som ni ser på ena bilden så insåg vi ganska snabbt att det kommer se för litet ut så vi köpte ett exakt likadant set och satte ihop till ett.

Gardinerna var inte helt enkelt att få till, eftersom dom var tvungna att vara ca 3 meter långa,? men tack vare snäll granne som kan det här med att sy så fick vi till dessa vackra sammetsgardiner. Färgen visste jag att det var den nyansen jag ville ha men att jag sen lyckades hitta exakt sådant tyg det var glädje. Sen är det ju en klar fördel med en man som är två meter när man skulle hänga upp dom här, jag nådde ju inte upp även fast jag stod på en stol ?

Vi har börjat köpa lite mera möbler för förvaring, och även två vackra speglar. Vi har dock inte fått upp dom än men när Fredrik visade mig dom i affären såg man direkt att det skulle passa perfekt tack vare det fina mönstret som är på ramen.

 

Dom kommer sitta på en långsidan så att gäster som sitter med ryggen mot fönstret ändå kommer att kunna se ut även åt det hållet och inte bara titta in i en vägg. Det blir nästa resas fix att sätta upp speglar. Som sagt lite kvar att fixa i det här rummet men vi har kommit en bra bit på vägen.

+4