Nu blir det matbilder på hög nivå ? eller inte alls men det blir lite bilder på vår mat som vi gärna äter när vi är i Portugal. Man tar ju ju självklart med sig sina smaker som man gillar från Sverige, men det är inte alltid glasklart hur man hittar samma ingredienser där. Bara att hitta färdiga räkor kan visa sig vara en rejäl utmaning ? men det börjar ta sig, vi vågar testa mera och mera smaker, och kokboken jag köpte med massa inhemska portugisiska recept är fantastiskt rolig att laga mat ur ?

Vi bjöd ju våra grannar på en enligt mig ganska svensk rätt i julas, smörgåstårta ? inte helt enkelt att hitta alla ingredienser till den då saker som creme fraiche inte är en vara som används flitigt i Portugal, men också så var smörgåstårtan tvungen att vara helt vegetariskt eftersom våra grannar är vegetarianer. Vi blev faktiskt väldigt nöjda med både smakerna och utseende på den. Och vi gjorde en rejäl form vilket visade sig vara ett genialiskt drag då alla i grannens släkt också ville prova på den svenska kakan ?

Vi äter verkligen inte samma typ av mat när vi är i Portugal, pommes och ris och liknande utesluts nästan helt ? visst gör vi sådana rätter med, men oftast äter vi det då till lunch och så blir det något enklare till kvällsmat. Vår toast på surdegsbröd har blivit en favorit hos hela familjen, massor med god getost tillsammans med honung valnötter och lite grönsaker, lyxar vi till det lite extra så åker det med lite serrano. Godast blir dessa kvällsmackor om Fredrik har grillen igång, men det fungerar fint med ugnen med ?

Grannens katter är galet förtjust i serrano, meen senast märkte jag att det tydligen fungerar med tortilla chips också ?

Till frukost har junior helt klart valt en favorit ? att köpa det där smörgåsjärnet var inte en briljant ide ? för det är det frukost ordrarna till stor del består av ? men visst är det gott med deras goda ostar och så lite god kyckling eller annat gott och så något grönt till det ?