+5

Vilket väder vi har ! det är helt underbara temperaturer och solen snålar verkligen inte med att visa sig. Så julkänslan var lite svår att känna i går på dagen. Men lite julkänsla ville vi ha så vi hade tagit med oss både skinka och prinskorv från Sverige, ( Något udda bagage, men vad ska man göra ).

Det var en förväntansfull kille som vaknade tidigt igår morse, och sakerna på önskelistan verkade falla junior i smaken. Självklart blev han också bortskämd att våra portugisiska vänner, med väldigt fina julklappar.

igår fick vi äntligen inviga vårt matrum med en rejäl julmiddag, så mysigt ! jag tror att vi fick till det mesta av dom smakerna vi ville ha från vårt svenska julbord.

Lite revbenspjäll, lite god skinka, lite jansson (fast utan den konstiga lilla fisken? som ska vara i, vi gjorde den med skinka i stället )

köttbullar och prinskorv fanns också med.

Sen blev vi överraskade av våra fina grannar, som gav oss tradtionella portugisiska efterrätter, det var ju inte gott alls! det var helt underbara smaker, en del vi känner igen från Sverige, som tex fattiga riddare, men också helt nya smaker i fantastiska bakverk. Grannens mormor var på plats för att tillaga dessa läckerheter, det som var extra roligt var att en del av bakverken var gjorda med frukt ifrån vår trädgård.

. Vi har ju lite små dålig koll på vad alla frukter är som finns i vår trädgård, så vi sa åt grannen att han fick ta det han ville ha så frukten kom till användning istället för att ruttna bort, en frukt vi verkligen aldrig sett och som vi definitivt inte vet namnet på, hade förvandlats till en helt ljuvlig marmelad. Tur att tanten inte vet vad vi kallar frukten ?

vi kallar den för ”old butt” jag tror bilden talar för sig själv ? vi ska självklart ta reda på det riktiga namnet. Men man kan verkligen inte beskylla den frukten för att vara vacker, men god var den i alla fall ?

Kan tillägga att vi inte var speciellt hungriga efter denna festmåltid. Vi hade verkligen en helt underbar, stressfri julafton. Jag tror jag kom ur morgonrocken runt tre ? och i den andan fortsatte hela dagen, stressfritt och helt ljuvligt

+5