I morse var vi och träffade vår nyfunna vän catia, för att återigen bli bortskämda med egen tolk när vi skulle träffa Hugo, som är försäkringskille här. Så nu är huset försäkrat mot det mesta. Vi hade kikat runt en del innan så vi visste på ett ungefär vad vi ville ha i vår försäkring, men att sedan kommunicera fram det på portugisiska hade verkligen inte gått! Tur att vi blir så väl omhändertagna av alla på mäklarfirman. Att sedan försäkra sitt hus mot jordbävningar och diverse annat var ju självklart med en ny upplevelse ? nu ligger inte vårt hus i ett område där det inträffar skalv så ofta men det kändes ändå bra att ha det med i försäkringen. Och återigen såg man en markant skillnad mot Sverige. Under tiden han knappade in alla uppgifter han behövde så gav han oss restaurangtips och annat som han trodde vi skulle gilla. Med det menar jag alltså att man blir väldigt trevligt bemött!

Att det sedan kostade mindre än halva priset med en försäkring här gjorde inte upplevelsen sämre ?

Jag hann också med att få naglarna fixade och hade även då catia med som hjälp så att allt blev som jag ville ❤️

Under eftermiddagen har jag och Fredrik botaniserat i vår vackra trädgård. I vissa fall är det glasklart vad alla frukter och träd är för något och i andra fall lite mera svår bestämt ?

Men alla vackra rosor och träd ? det är otroligt vackert. Och idag har även Atlanten visat sig glasklart. Det är enastående vackert ❤️

Nu tänkte jag ta min snygga trädgårdsmästare och mysa i skuggan en stund.?❤️