+3

Vilken helg det blev, junior skulle ju spela sin absolut första fotbollsmatch någonsin. Vi kollade vädret dagen innan och vart inte övermäktigt imponerade, det visade nämligen regn i stort sett hela dagen, som tur är påverkades inte juniors entusiasm av hans föräldrars något mera dämpade ?

Men vad förvånade vi blev när vi vaknade till både solsken och värme. Så roligt för grabbarna att vädret var med dom under dagen. Dagen startade tidigt och det var som sagt fyra matcher som skulle spelas under dagen, vilket inte är en dålig start för ett gäng grabbar i åtta till nio års åldern som aldrig spelat en match förut.

Dom såg så glada ut killarna i alla sina matcher, man såg verkligen att dom tyckte det var både super spännande och roligt. Men även svårt vissa gånger att hänga med i regler och annat

Det som dock var en av dom mest pinsamma sakerna under dagen var hur vissa föräldrar beter sig ? Dessa matcher som spelades under lördagen var alltså inte på blodigt allvar, vilket man som förälder borde förstå när det gäller barn i den här åldern utan snarare tvärtom eftersom det inte ens räknades mål under matcherna. Men vissa föräldrar betedde sig som om det vore en proffs match i champions league eller som om barnen var självaste Ronaldo som verkligen borde kunna spela bättre fotboll ?, skrikandes eller snarare gapandes och inte direkt peppande eller pedagogiska föräldrar har jag verkligen sett nog av på ett tag. Ett tips ☝ Skärp er föräldrar ! Barnen måste få ha roligt också. Att sen klanka ner på både tränare och andras barn kommer jag inte ens bemöda mig om att tala om vad jag anser om

Eftersom matcherna anordnades i Östra ryd så hjälpte alla vi föräldrar till med marktjänst, våra fantastiska tränare, tre till antalet såg till att grabbarna vart redo för match i sina fina matchställ och peppade våra ungar under alla matcher, en ren fröjd att se att åtminstone killarna i vårt lag hade roligt under hela dagen utan skrikande pinsamma föräldrar.

Fredrik och jag hamnade i kiosken, ? att det endast finns bild på Fredrik i kiosken beror på att jag inte såg lika glad ut i början över just kiosk-tjänst, det handlade inte om illvilja utan mera om att jag inte hade aning om någonting i början, jag vet inte ens hur dom nya mynten ser ut som en del betalade med utan tvingades läsa på varje slant som kom in så att dom fick rätt växel tillbaka.

Helt ärligt var det faktiskt riktigt roligt när man väl kom in i det. Riktigt bra samarbete mellan alla föräldrar så att allt flöt smidigt under dagen.

Det var en rejält trött fotbollskille vi hade med oss hem efter sista matchen och inte var vi inte mycket piggare. Men som tur var så lagade min pappa kvällsmat åt oss så vi kunde bara sätta oss vid dukat bord och njuta av god mat och trevligt sällskap.

Packningen då ? jodå det går framåt med stormsteg, vi har faktiskt inte mycket saker kvar att packa ner (förutom det faktum att jag visst hade råkat köpa lite nya kläder ?).

Nu går tiden snarare åt till allt praktiskt som måste fixas innan vi åker, den juridiska biten tar advokaten hand om men vi måste ändå se till att allt blir rätt. Det är inte många dagar kvar nu till avfärd och vi kan knappt vänta, efter allt hårt slit som vi lagt ner på huset här i Sverige parallellt med att vi renoverat och inrett huset i Portugal.

Vi börjar få vår resväg klar, och vet nu i stort sett vilka länder vi ska passera på den rutten vi valt att åka.

En sak till kom jag på att jag måste säga innan jag rundar av och det är TACK! kolla  ?statistiken för bloggen,  alla länder som läser den  ☺ jag är såå glad och exalterad för alla som visar sitt intresse för vår blogg och vår resa ❤

+3