+6

Nu har vi varit på plats i snart tre ? veckor, eller rättare sagt vi har varit här i tre veckor redan, Det känns det verkligen inte alls som !

(bilderna är tagna i en park/arena som ligger ett par minuter från oss )

Det är först nu man börjar landa i vad det är vi verkligen har gjort, att vi faktiskt har lämnat Sverige för att bo här, att vi inte måste räkna ner dagarna till nästa flygresa hit eller till Sverige, att Lukas ska börja skolan här efter sommaren osv osv. Vi har nog inte gett oss tid att tänka efter så mycket vilket i alla fall jag anser vara skönt. Inte för att vi ångrar någonting, utan mera för att vi behövde lite tid att förstå och inse alla förändringar som har skett och som också kommer att ske i vår vardag.

Bara att handla här kan fortfarande vara lite knepigt ? Det löser sig för det mesta och vi blir bättre och bättre på språket (även om vi ännu inte kan sätta ihop hela meningar).

Men sådant tänker man inte på i Sverige utan där är man trygg i att gå in i en affär och komma ut med det man ville ha. Här krävs det lite planering och forskning vissa ggr så att man åtminstone kommer ut med en liknande vara som man hade tänkt sig att köpa ? (Denna gången var det räkor till min pappas smörgåstårta som visade sig vara lite knepigt att fixa tack vare min avsaknad av Portugisiska ?)

Samtidigt som det ibland är lite knepigt så är det fruktansvärt roligt och utmanade och återigen Portugiser är ett väldigt hjälpsamt folk! Vi får all hjälp vi behöver och lite till och människorna som råkar ut för dom gigantiska svenskarna gör verkligen allt för att vi inte ska känna oss illa till mods.

(Äntligen börjar vi införskaffa oss levande växter )

Så vad har vi pysslat med dom här tre veckorna ?? ärligt talat kommer jag inte i håg allt, det är tur att vi tar mycket bilder så man kan gå tillbaka och kika på alla äventyr. Vi landade ju i huset en söndag och på måndagen anlände junior tillsammans med farfar som sen stannade hos oss i en vecka innan han for vidare till Grekland. Första veckan hade vi lite semester så vi passade på att bara ta det lugnt och packa upp våra saker som anlände från Sverige. Junior och Farfar var iväg på egna äventyr, både stranden och golf hanns med.

Efter att Tommy flugit vidare till Grekland så anlände min pappa med fru en dag senare. Förra gången dom var här var i Februari och både jag och Fredrik spenderade större delen av deras vistelse i sängen med influensa, så det var kul att vi den här gången hann visa dom lite av ”vårt Portugal” . Dock kunde ju resan börjat bättre för vissa i sällskapet, min pappa drog på sig en matförgiftning och var inte i bästa skick när dom anlände. Men som tur var mådde han bättre redan dagen efter.

Nu har dom varit hos oss i en vecka och är nu tillbaka i Sverige, vi hann visa våra fina stränder men även delar av Mafra. Kul att även få fira pappas födelsedag första gången i Portugal. Han hade beställt smörgåstårta och eftersom jag inte riktigt lärt mig alla mjölsorter och dylikt än så köpte vi en fin tårta i stället för att baka en ?

 

Mycket fick vi gjort också under veckan, operation utekök är rejält inledd med rivning av hundgård och målad mur. Det kommer bli kanon fint när vi är helt klara. Det är faktiskt exakt det jag ska göra nu ☝ Med tydliga instruktioner från Sverige via telefon så ska jag nu börja måla och färdigställa den sista väggen. (kommer lägga ut bilderna på uteköket så fort det är färdigt?)

Ha det bäst alla läsare, Soliga kramar från Portugal

+6