Innan det var dags för avfärd mot Sverige igen passade jag på att fota trädgården, dels för att den är så otroligt vacker men också för att kunna se skillnaden som borde vara när vi kommer tillbaka och när vår trädgårdsmästare har utfört sin magi.

Att gå och hämta posten på morgonen gör inte ont när man möts av denna utsikt ❤ något mindre risk för lårbensbrott i Portugal mot vad det är att gå till brevlådan här så som väglaget är just nu ?

Ska verkligen fram emot att få ”använda” all vår frukt nästa säsong , och då också ha en aning om vad allt är ? Jag är ju ganska ”old school” och älskar att prova nya saker, så mina grabbar kommer definitivt få börja gilla sylt, inläggningar och olika sorters saft ?

Jag kommer garanterat vara en jobbig kund ? för vår trädgårdsmästare eftersom min plan är att ingående ”förhöra” honom om alla våra frukter så att jag verkligen får grepp om vad som är vad.

Allt var så grönt, ? och blommade så vackert sist vi var nere, det var verkligen en kontrast att komma tillbaka till Sverige och se skillnaden. Vi har verkligen en helt magisk trädgård och beslutet att skaffa en trädgårdsmästare var verkligen helt rätt, så vi kan få fortsätta njuta av allt den producerar och som den äldre mannen som bodde innan oss lagt så mycket energi och kärlek på att ta fram ❤ ( tror dock att vindruvorna får ryka, dels för att dom mest ser ut som russin när jag tar hand om dom ? men också för att dom tar en väldans massa plats )

Inte vindruvor på denna bild ? men den här häftiga växten ( jag får kalla den det för jag har ingen aning om vad det är ?) växer på vår infart och blommade för fullt i December.

Vackert grönt precis över allt, något mycket ogräs på denna bild, men det ska trädgårdsmästaren ta hand om. Men otroligt vackert ändå, jag menar det är slutet på December när den här bilden är tagen ?

Paret som bodde innan oss lämnade en massa små krukor med blommor ? lite överallt, ska bli så skönt att få reda på hur vi ska ta hand om dom och låta dom frodas lite här och där i trädgården.

Behöver jag tillägga att vi verkligen längtar tillbaka ?