Vi har ett riktigt trevligt par som grannar hÀr. Dom köpte sitt hus ungefÀr samtidigt som vÄrat och har flyttat hit frÄn Lissabon. Vi fick redan frÄn början vÀldigt bra kontakt och Àr det nÄgot vi behöver hjÀlp med sÄ kan vi alltid frÄga dom. Och dom Àr snÀlla och hÄller alltid koll pÄ huset nÀr vi inte Àr hÀr. Riktigt kul med sÄ bra grannar som man redan direkt kommer vÀldigt bra överens med ?

SÄ vi ville gÀrna bjuda dom pÄ nÄgot nu nÀr vi var tillbaka. Eftersom dom bÄda Àr vegetarianer sÄ blev det en fisk och skaldjurs inspirerad meny med svenska smaker.

Eftersom vi haft lite svĂ„rt att hitta ”rĂ€tt” rĂ€kor sĂ„ passade vi pĂ„ att införskaffa massa rĂ€kor nĂ€r vi var och handlade pĂ„ Ikea ?

Vi ville inkludera dill i flera rÀtter eftersom det inte anvÀnds hÀr sÄ mycket i matlagning. Dock fick vi lÀra oss att det anvÀnds mot gaser i magen ?

SÄ det blev en skagenröra pÄ vÄrt vis som vi serverade pÄ fÀrsk baguette med en massa dill

Sen gjorde vi en laxröra med rökt lax och Àven dÀr inkluderade vi dill och serverade det i svenskt tunnbröd ?

Och sÄ gjorde vi en rÀtt pÄ avokado, rÀkor och Àgg som vi toppade med lite rökt lax och Àven dÀr dill ?

Var sÄ kul att se reaktionerna pÄ maten, allt Äts upp ? dÄ borde det varit gott och inte bara nÄgot som grannarna sa ? vi bjöd över dom dagen efter för att Àta upp det sista och Àven det försvann sÄ jag tror vi lyckades sÀtta smaker som uppskattades ?