Som vi har väntat! Som jag har sagt förut så fungerar fastighetsmarknaden inte riktigt likadant i Portugal??som i Sverige ??. Prutmånen är i stort sett obefintlig med tanke på hur marknaden ser ut där nere, och man använder sig inte av budgivning alls.

När vi la vårt bud på vårt hus så kände vi oss nöjda med summan både för vår egen skull och för säljaren. Vi rådfrågade vår mäklare vad ett rimligt bud var och rättade oss efter det och det visade sig vara rätt då vårt bud accepterades inte helt utan protester då säljaren såklart ville ha fullt begärt pris men mäklaren gjorde det hon skulle och förklarade att det var ett bra bud. Men… sen börjar väntan !

Vi åkte hem till Sverige och fick lämna över all kontroll till vår mäklare och advokat på plats. Allt pappersarbete påbörjades ganska snabbt. Redan dagen efter vill jag minnas. Men innan advokaten har gjort klart sitt arbete så ligger hus i Portugal kvar på marknaden som osålt vilket skapar en del nervositet eftersom man är osäker på om någon annan kanske kommer och lägger ett annat bud och det då resulterar i att vi inte får huset.

Men så äntligen igår togs det bort från marknaden !!! Sold sold !!! Känns helt underbart ❤️ nu är vi ett steg närmare ! Nu väntar vi med spänning på vårt inflyttnings datum. Det är en så magisk känsla att vi faktiskt har gjort slag i saken efter många års diskuterande och längtan. Vårt eget hus i ett magiskt land. Behöver jag tillägga att vi längtar ?